Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Να μην αφήσουμε να καταστραφεί η Αγία Παρασκευή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας μετά και τις νέες εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το θέμα ανέγερσης τεράστιου, πολυτελούς ναούς μπροστά στο ιστορικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής στην Ακρόπολη, καλεί εκ νέου όλα τις αρμόδιες υπηρεσίες να επανεξετάσουν το θέμα και να ανακαλέσουν την πολεοδομική άδεια που έχουν παραχωρήσει στην Αρχιεπισκοπή.

Διερωτόμαστε με βάση ποια στοιχεία και ποιες διατάξεις του νόμου, τα αρμόδια τμήματα (το Τμήμα Αρχαιοτήτων και το Τμήμα Περιβάλλοντος) έδωσαν το πράσινο φως για την έκδοση πολεοδομικής άδειας τη στιγμή που μια τέτοια κατασκευή θα καταστρέψει ουσιαστικά τον ιστορικό ναό, ο οποίος δυστυχώς είναι ήδη πνιγμένος από άλλα τεράστια κτίρια τα οποία έχουν παλιότερα ανεγερθεί στην περιοχή.

Καλούμε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Στροβόλου να μην επιτρέψουν να καταστραφεί ένα τόσο σημαντικό σημείο αναφοράς της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς.

Ο λαός, σύσσωμος αντιδρά στα απαράδεκτα αυτά σχέδια και θα σταθεί αντιμέτωπος σε κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί τους πολίτες σε εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην καταστροφή του ιστορικού ναού της Αγίας Παρασκευής, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στο προαύλιο της εκκλησίας.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ\
17/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου