Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

"Σώστε τον Δημόσιο Κήπο της Πάφου"

Tο Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας τάσσεται ανεπιφύλακτα ενάντια στην καταστροφή του Δημόσιου Κήπου της Πάφου και καλεί τόσο τους Παφίτες αλλά και όλους τους ενεργούς πολίτες της Κύπρου σε συστράτευση για να μην χαθεί ο μοναδικός πνεύμονας πρασίνου της πόλης.

Καλούμε επίσης την Μητρόπολη Πάφου να σταματήσει άμεσα τα σχέδια και τις όποιες ενέργειες της για ανέγερση ναού μέσα στον δημόσιο κήπο. Αυτό μπορεί να γίνει οπουδήποτε αλλού και όχι να καταστραφεί ο χώρος πρασίνου. Είναι κατά την άποψη μας πολύ λυπηρό, η εκκλησία να έρχεται σε τέτοιου επιπέδου αντιπαράθεση με το λαϊκό αίσθημα και να αγνοεί παντελώς τις φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων.

Είναι πιστεύουμε καιρός να πάρει θέση και η πολιτεία σε αυτό το τόσο σοβαρό θέμα που ταλαιπωρεί το λαό της Πάφου για πάρα πολλά χρόνια. Σε εποχές, όπου το αστικό πράσινο έχει γίνει είδος πολυτελείας, όπου η χώρα μας κατατάσσεται στις τελευταίες θέσεις ανάμεσα στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες σε ποσοστά πρασίνου στις πόλεις, εμείς, εντελώς αψυχολόγητα να καταστρέφουμε και αυτό το λίγο που έχει παραμείνει.

Το Κίνημα κοινωνικής Οικολογίας, τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων της Πάφου και των ομάδων που έχουν δημιουργηθεί για τη διάσωση του Δημόσιου Κήπου και της αναβάθμισης του πρασίνου και κατά της ανέγερσης ναού στο συγκεκριμένο χώρο.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
29/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου