Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Παγκόσμια Μέρα Αναπήρων – «Όχι ειδική αλλά ισότιμη μεταχείριση»

Tο Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα Αναπήρων καλεί το κράτος και την κοινωνία να σταματήσουν επιτέλους οι δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των Αναπήρων, να αλλάξουν οι παλιές και άδικες νομοθεσίες και να αποκτήσουμε όλοι μας την συνείδηση και την ευαισθησία που απαιτείται, έτσι που οι ανάπηροι να πάψουν πια να βρίσκονται στο περιθώριο της ζωής.

Η Παγκόσμια Μέρα Αναπήρων είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας, στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα άτομα με κινητική αναπηρία.

Δεν τίθεται ζήτημα ειδικής, αλλά ισότιμης μεταχείρισης. Ισότιμης στάσης απέναντι σε όλους τους πολίτες. Η προσπάθεια για την αποκατάσταση και την πλήρη ένταξη στα κοινωνικά δρώμενα θα πρέπει να αποτελεί μια βασική προτεραιότητα, ώστε να ξεπεραστούν όσο περισσότερα από τα εμπόδια που υπάρχουν μπροστά τους. Αυτό άλλωστε είναι και αυτονόητο.

Ωστόσο ο δρόμος είναι μακρύς, προκειμένου οι πολίτες με κινητικά προβλήματα να έχουν τις ίδιες παροχές με ευρωπαίους πολίτες και να τυγχάνουν της ίδιας αντιμετώπισης.

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας απέστειλε πρόσφατα επιστολές στον Υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων και στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συνοδευόμενη από 10 περίπου χιλιάδες υπογραφές πολιτών, για αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με τους χώρους στάθμευσης αναπήρων, ενώ ετοιμάζει προσχέδιο πρότασης νόμου το οποίο θα αποσταλεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το ίδιο θέμα. Η θέληση για αλλαγή νοοτροπίας υπάρχει στην πλειοψηφία των Κυπρίων. Αυτό που απομένει είναι η ουσιαστική παρέμβαση κράτους και πολιτείας για διασφάλιση των δικαιωμάτων των αναπήρων σε μια ευνομούμενη κοινωνία όπως είναι η πατρίδα μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
2/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου