Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Tο Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας επαναφέρει το σοβαρότατο θέμα της πρόθεσης της ηγεσίας της εκκλησίας να ανεγείρει τεράστιο και πολυτελές ναό στο προαύλιο της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής στη Λευκωσία, παρά τις έντονες αντιδράσεις πολιτών αλλά και επίσημων φορέων του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Είναι κατά την άποψη μας εντελώς απαράδεκτο να γίνονται τέτοιες σκέψεις που αναμφίβολα θα επιφέρουν τελειωτική καταστροφή σε ένα ιστορικό μνημείο, σημείο πολιτιστικής και ιστορικής αναφοράς της πρωτεύουσας. Ένας ναός με 500 περίπου χρόνια ιστορίας, δε μπορεί απλά να επισκιάζεται και να καταστρέφεται για κανένα λόγο.
Αν η ηγεσία της εκκλησίας πιστεύει πως υπάρχει ανάγκη ανέγερσης μεγαλύτερου ναού, μπορεί να το κάνει αλλού.

Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό, οι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν προλαβαίνουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται από τα απαράδεκτα και συνεχόμενα σχέδια της ηγεσίας της εκκλησίας της Κύπρου. Τεράστιος ναός στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, ναός στο Δημόσιο Κήπο της Πάφου, ναός που θα πνίγει την εκκλησίας της Αγ. Παρασκευής στη Λευκωσία και κανένας δε γνωρίζει που θα σταματήσει αυτή η ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Επειδή τις τελευταίες μέρες έχει παρατηρηθεί προσπάθεια επαναφοράς του θέματος, καλούμε τόσο τους αρμόδιους φορείς όσο και όλους τους πολίτες της Κύπρου σε εγρήγορση για να σταματήσουν οι όποιες σκέψεις καταστροφής της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
27/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου