Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Όχι στα καζίνο

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ χαιρετίζει την προχθεσινή δήλωση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού για οριστική διαγραφή των καζίνων από το πολιτικό λεξιλόγιο της Κυβέρνησης.

Πέραν από το γεγονός ότι η δημιουργία καζίνων, δεν θα επιφέρει κανένα όφελος στην τουριστική μας βιομηχανία, (όπως προκύπτει και από το περιεχόμενο των μελετών για τα καζίνα των δύο ανεξάρτητων οίκων, οι οποίες εκπονήθηκαν το 2006 για λογαριασμό του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού), μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει πολλά άλλα σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα τα οποία θα επηρεάσουν μεγάλες μερίδες του πληθυσμού.

Με την εμπειρία πολλών άλλων χωρών, η δημιουργία καζίνων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα επικίνδυνο παρακράτος που δύσκολα μπορεί να ελεγχθεί από την αστυνομία. Γύρω από τέτοιου είδους επιχειρήσεις αναπτύσσονται παράπλευρες παράνομες πράξεις, τοκογλυφίες, χρέη και απειλές με τα γνωστά, επικίνδυνα αποτελέσματα.

Είναι λυπηρό, να ακούγονται δηλώσεις, ακόμα και από χείλη εκλεγμένων πολιτικών, ότι η δημιουργία καζίνων θα σταματήσει τους όποιους μανιακούς του είδους να "χρηματοδοτούν" το ψευδοκράτος. Αλλοίμονο αν, για την όποια παθογένεια κάποιων, καταστρέψουμε τους θεσμούς της κυπριακής κοινωνίας

Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ καλεί επίσης την κυβέρνηση να μελετήσει εκ νέου το θεσμικό πλαίσιο και των υπολοίπων "τυχερών" παιγνιδιών, όπως ο ιππόδρομος, τα ποδοσφαιρικά στοιχήματα κοκ., αφού και από αυτές τις δραστηριότητες είχαμε και έχουμε πολλά και σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και σοβαρή ανάπτυξη της εγκληματικότητας.
Είναι καιρός να επικεντρωθούμε στα σοβαρά και τα ωφέλημα θέματα στη ζωή μας και να πάψουμε να ασχολούμαστε με τις διάφορες επιχειρήσεις δημιουργίας ψευδαισθήσεων στους φτωχούς, ότι τάχα θα γίνουν πλούσιοι και για τους πλούσιους μια ακόμα "σνομπ" και "τρέντυ" ενασχόληση.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
5/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου