Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Κίνδυνοι και ταλαιπωρία από την έλλειψη πεζοδρομίων

Tο Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας εκφράζει την έντονη αντίθεση του στη συνεχιζόμενη απαράδεκτη και εγκληματική αμέλεια κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης για το φαινόμενο έλλειψης ή κακής κατάστασης πεζοδρομίων σε όλα τα αστικά κέντρα της Κύπρου.

Ακόμα και μεγάλες λεωφόροι με τεράστια κίνηση οχημάτων, σε πανάκριβες περιοχές των πόλεων μας, παραμένουν χωρίς καθόλου πεζοδρόμια με κίνδυνο την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Αυτή η εγκληματική στάση των υπευθύνων ταλαιπωρεί καθημερινά εκατοντάδες πολίτες, είτε αυτοί θέλουν απλά να περπατήσουν, είτε είναι κινητικά εμποδιζόμενα άτομα, είτε παιδιά ή ηλικιωμένοι.

Αναμένουμε εδώ και πολλά χρόνια να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την απαράδεκτη και τριτοκοσμική εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι δρόμοι της Κύπρου. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει και πολλές φορές πολλαπλασιάζεται. Πεζοδρόμια συνήθως δεν υπάρχουν. Και εκεί που υπάρχουν είτε είναι μισοκαταστρεμμένα, άρα και αδύνατον να χρησιμοποιηθούν, είτε απλά καλύπτουν ένα μικρό μέρος του δρόμου ενώ στο υπόλοιπο υπάρχει απλά χαντάκι! Και σα να μην φτάνει αυτή η έλλειψη, ακόμα και εκεί που υπάρχει πεζοδρόμιο, χρησιμοποιείται σαν χώρος στάθμευσης από τις χιλιάδες των ασυνείδητων οδηγών.

Tο Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί το αρμόδιο Υπουργείο καθώς και τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να δώσουν επιτέλους τη δέουσα σημασία στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα. Θεωρούμε απαράδεκτο στην ευρωπαϊκή μας πατρίδα να έχουμε μια τέτοια εικόνα που δεν τιμά κανένα μας.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
22/1/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου