Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ιδρύθηκε το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Με απόφαση της ιδρυτικής συνέλευσης, από την Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009, το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ξεκινά και επίσημα τη δράση του.

Σκοπός του Κινήματος είναι να προωθήσει στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων και την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της Κύπρου. Πρόκειται για ένα Κίνημα ανοικτό στους πολίτες, μακριά από κομματικά δεδομένα και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες. Στόχος είναι η καλύτερη και ομαλότερη λειτουργία της κοινωνίας και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του Κινήματος είναι η προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, εξασφαλίζοντας την οικολογική ισορροπία με σεβασμό προς τις πολιτιστικές αξίες, η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής γνώσης και συνείδησης στην Κύπρο, η διενέργεια και υποστήριξη οικολογικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, η ενθάρρυνση ενεργειών και δράσεων που υλοποιούν γενικούς οικολογικούς και κοινωνικούς στόχους και η επίδραση στις αποφάσεις που αφορούν την Κύπρο, με στόχο την κοινωνική ανάπτυξη των πολιτών, την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική ισορροπία γενικότερα.

Η ιδρυτική συνέλευση του Κινήματος αποφάσισε πως το πρώτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο.

Την ιδρυτική πράξη του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας, υπέγραψαν, μεταξύ άλλων και οι ακόλουθοι: Άθως Αγαπητός (Δημοτικός Σύμβουλος Στροβόλου), Χρίστος Ιορδάνου (Δημοτικός Σύμβουλος Αγ. Δομετίου), Τίτος Κολώτας (Δημοσιογράφος / Συγγραφέας), Μαρίνα Μάρτιν (Χημικός Μηχανικός), Στέλιος Θεοδούλου (Δικηγόρος, τ. Εισαγγελέας της Δημοκρατίας), Χρίστος Μαμμίδης (Διδακτορικός Φοιτητής Οικολογίας), Τότα Βελησσάρη Φρούσου (Πολ. Επιστήμων / Συγγραφέας), Νικολέτα Χριστοδούλου (Καθηγήτρια Πανεπιστημίου), Μερόπη Θεοκλείτου (Λογίστρια), Ερμής Νεοκλέους (Δικηγόρος), Χριστόφορος Χριστοφόρου (Κομμωτής), Κώστας Πιττάλης (Ιατρικός Μηχανικός), Ευανθία Σταύρου (Φαρμακοποιός), Ελένη Οικονομίδου (Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού), Νεοφύτα Μιχαηλίδου (Ημικρατικός Υπάλληλος), Μαρία Κονομή Αγγελή (Τραπεζικός), Αλέξης Δημητρίου (Διευθύνων Σύμβουλος), Μαίρη Αβρααμίδου (Φυσιοθεραπεύτρια), Αρτέμης Αρτεμίου (Λειτουργός Προσωπικού), Χρίστος Κυριάκου (Εκπαιδευτής Οδηγών), Τζοζεφίν Κωνσταντινίδου (Φοιτήτρια), Μαρίνα Μιχαήλ Πουρίτα (Μουσικός), Λούκας Περικλέους (Συνταξιούχος), Χρίστος Πουλάκης (Δημοσιογράφος), Χαριτίνη Κλεόπα (Δημ. Υπάλληλος), Αγάθη Κάνιου (Δημ. Υπάλληλος), Μαρίνα Σαρηγιάννη (Δημ. Υπάλληλος), Μελίνα Πετρίδου (Δημ. Υπάλληλος), Αντώνης Χαραλαμπίδης (Συνταξιούχος), Χρυστάλλα Βαρνάβα (Ιδ. Υπάλληλος), Κύπρος Κωνσταντίνου (Τραπεζικός), Ανδρέας Τσιουρτής (Μηχανολόγος).

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου