Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Να σωθεί το Θέατρο «Αντίδοτο»

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του, γιατί ένας ακόμα φορέας πολιτιστικής προσφοράς στον τόπο μας, κινδυνεύει να χαθεί.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι το Θέατρο Αντίδοτο αναγκάστηκε σε έξωση από το χώρο του, γιατί μια γνωστή αλυσίδα υπεραγορών πρόσφερε στην ιδιοκτήτρια του χώρου που στεγάζεται, μεγαλύτερο ενοίκιο. Από την εξέλιξη αυτή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το πρωτοποριακό αυτό θέατρο να κλείσει οριστικά αν δεν στεγαστεί σύντομα σε κατάλληλο χώρο.

Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή στο Δήμαρχο Λάρνακας, και ζητούμε όπως, μέσα στα πλαίσια της έμπρακτης μέχρι σήμερα προσπάθειας του Δήμου για αναβάθμιση των πολιτιστικών δρώμενων της Λάρνακας, θα ήταν πολύ σημαντικό να ενταχθεί και το θέμα της στέγασης του Θεάτρου «Αντίδοτο» το οποίο προσφέρει στην πόλη ένα αξιόλογο πολιτιστικό έργο. Ο Δήμος Λάρνακας μπορεί και πρέπει να βοηθήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα πλούσια πολιτιστική προσφορά.

Το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας καλεί επίσης το κράτος και ιδιαίτερα το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο Λάρνακας να βρουν τρόπους που θα επιλύσουν το πρόβλημα αυτό προστατεύοντας έτσι μια πηγή ποιοτικής πολιτιστικής προσφοράς στην πόλη της Λάρνακας.

Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας
25/2/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου