Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η Παγκόσμια Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο… μόνο με αυτοκίνητο!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία του για το συνεχιζόμενο έλλειμμα Δημόσιας Συγκοινωνίας στον τόπο μας.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες έχουν περιοριστεί στο σχολικό λεωφορείο και την μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο. Η πραγματική δημόσια συγκοινωνία, αυτή που θα συμβάλει ουσιαστικά στην απάμβλυνση του κυκλοφοριακού χάους που παρατηρείται σήμερα σε όλες τις πόλεις, που θα βοηθήσει στην μείωση του καυσαερίου, της μόλυνσης της ατμόσφαιρας και της ηχορύπανσης και θα δώσει στην Κύπρο το πραγματικό στίγμα της Ευρωπαϊκής χώρας, δεν υπάρχει και δυστυχώς δεν διαφαίνεται η πραγματοποίηση του στο σύντομο μέλλον.

Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτο, η Κύπρος να παραμένει ουραγός σε ένα τόσο σημαντικό τομέα και ο μόνος τρόπος κυκλοφορίας μας να είναι το ιδιωτικό αυτοκίνητο.
Οι πόλεις και κυρίως η πρωτεύουσα, έχουν φτάσει στο υπέρτατο σημείο αντοχής της κυκλοφοριακής κίνησης, η μόλυνση της ατμόσφαιρας φτάνει σε επικίνδυνα επίπεδα ενώ οι πολίτες κινδυνεύουν καθημερινά τόσο από τη ρύπανση όσο και από τροχαία ατυχήματα.

Το Κράτος έχει χρέος, σοβαρότατη υποχρέωση έναντι των πολιτών να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειες του προς την κατεύθυνση της πραγματικής, ουσιαστικής και λειτουργικής δημόσιας συγκοινωνίας με χρονικό στόχο και πάνω σε ένα καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο σχέδιο δράσης. Είναι πεποίθηση μας πως αν υπάρξει η θέληση και η πολιτική απόφαση, υπάρχουν και τα μέσα και η τεχνογνωσία για την πραγματοποίηση αυτού του τόσο αναγκαίου έργου.

Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να θέσει το θέμα της Δημόσιας Συγκοινωνίας ως άμεση και επείγουσα προτεραιότητα του, έτσι που στο σύντομο μέλλον να απολαμβάνουμε αυτό, που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αποτελεί απλή συνήθεια εδώ και δεκαετίες.

ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου